עורך דין אביב סמוכה
משרד עורכי דין
מוסמך לערוך
*עד כה הפקדתי למעלה מ-1,300 יפויי כוח מתמשכים
ייפוי כוח מתמשך - מה זה?
מסמך משפטי שבו הנכם יכולים לבחור מראש את בני המשפחה שיקבלו עבורכם, בעתיד, החלטות בעניינכם (אישיים רכושיים ורפואיים) ביום שבו לא תוכלו לעשות זאת בעצמכם.
המסמך נערך היום, אך ייכנס לתוקף רק בעתיד, אם בכלל, אותו אדם יגיע בעתיד למצב לא כשיר לא צלול וכל עוד האדם צלול, יפוי הכוח בכלל לא מופעל ובכלל לא ניתן לפעול בענייניו של אותו אדם.
ייפוי כוח מתמשך - איך זה עובד אצלנו?
לאחר שערכתי כבר למעלה מ-1,300 יפויי כוח מתמשכים ופגשתי מאות משפחות, אני כבר מכיר את כל השאלות, תהיות, מחשבות, הצעות, ורעיונות שיכולים לעלות בראשכם בקשר לעריכת יפוי כוח מתמשך ולכן הפעולה הראשונה והפשוטה ביותר היא להתקשר ישירות אלי - ללא עלות וללא התחייבות.
אתם מוזמנים כמובן לקרוא בהמשך לגבי שאלות נפוצות ותשובות.
במסגרת אותה שיחה/פגישה תקבלו הסבר מפורט לגבי אותו מסמך משפטי, נעבור עליו ביחד וכך נתאים את יפוי הכוח המתמשך להשקפת עולמכם, רצונכם ומערכת היחסים במשפחה.
- פגישה ראשונה מתבצעת עם הממנה לבד, ללא יתר בני המשפחה שנבחרו או אמורים להבחר כמיופי כוח.
- לא נדרשים לחתום או להכין פרטים כלשהם לאותה פגישה, הפגישה ללא התחייבות.
- במקרים מסוימים ניתן לקיים את הפגישה אצלכם בבית או בסביבת מגוריכם.
ייפוי כוח מתמשך - הסבר כללי
על פי החוק החדש כל אדם "צלול" מעל גיל 18 יכול לערוך ייפוי כוח מתמשך ולקבוע מראש, מי מבני משפחתו או קרוביו יהיו מיופי הכוח שלו, ינהלו ויקבלו החלטות בענייניו ביום שבו הוא לא יהיה כשיר לעשות זאת בעצמו, מפאת תאונה, מחלה, זקנה, (למשל דימנציה) באופן שיחסוך בעתיד את הפנייה לביהמ"ש למינוי אפוטרופוס.
מעל 170,000 איש כבר ניצלו את האפשרות לערוך ייפוי כוח מתמשך.
בתקופה האחרונה של אי ודאות בריאותית אנו עדים למגמת עלייה בעריכת ייפויי כוח גם בקרב בני 50+ שהלוא ייפוי הכוח המתמשך הוא מסמך מאוד נחוץ המותאם להשקפת עולמכם.
אתם קובעים מי יטפל ויקבל החלטות בעניינכם הרפואיים והרכושיים ביום שתאבדו את כשירותכם ובני משפחתכם יפעלו רק על פי ההנחיות שהורתם מראש.
מה ההבדל בין "ייפוי כוח מתמשך" לצוואה
בצוואה אדם קובע כיצד יחולק רכושו לאחר פטירתו ואילו ביפוי כוח מתמשך אדם אינו מתייחס כלל לחלוקת רכוש, אלא מתייחס למצב עתידי שבו הוא עדיין בחיים אך נזקק לקרובים שיקבלו החלטות בענייניו האישיים, הרכושיים והרפואיים בשבילו ולטובתו, אותם אפשר לקבוע מראש ביפוי הכוח המתמשך.
מה עשו עד היום? ומה יקרה למי שלא יערוך ייפוי כוח מתמשך?
על ייפוי כוח מתמשך יכול לחתום רק אדם שהוא כשיר וצלול, במקרה שאדם יגיע למצב של היעדר כשירות, מבלי שערך קודם לכן ייפוי כוח מתמשך, בני משפחתו לא יוכלו לפעול בחשבון הבנק (גם לא בן הזוג או שותפיו לחשבון), הוראות קבע יופסקו, הם גם לא יוכלו לקבל החלטות בענייניו הרפואיים, אלא רק לאחר שיפנו לביהמ"ש ויקבלו צו מביהמ"ש; וגם אז יצטרכו לשלם, מדי שנה, אגרה לאפוטרופוס הכללי לצורך פיקוח שלו עליהם ולהגיש מדי שנה דוחות שנתיים על היקף הרכוש בצירוף פירוט של ההכנסות וההוצאות השנתיות.
שותפים בחשבון -לא מה שחשבתם
בעבר היה נהוג לצרף בן משפחה או את הילדים לחשבון הבנק כשותפים, אולם בשונה מייפוי כוח מתמשך, השותפות נכנסת לתוקף באופן מידי, השותף הופך לבעלים של מחצית הכספים בחשבון על כל המשתמע מכך.
יתרה מכך אם חס וחלילה נפטר השותף, יורשיו של השותף נכנסים בנעליו ואותו הורה עלול למצוא את עצמו, ללא בחירתו ,שותף עם החתן/כלה והנכדים; בייפוי כוח מתמשך ההרשאה בחשבון צופה פני עתיד, ישנן מגבלות, כך שהפעולות בחשבון יבוצעו בהתאם להנחיות הממנה ולטובתו.
הופעות בתקשורת
ראיון של אביב סמוכה בתכנית הבריאות עם פרופ' יהודה אלדר
טפסים להורדה בנושא ייפוי כח מתמשך
טפסים להורדה בנושא הנחיות רפואיות מקדימות
צור קשר
:כתובת
כצנלסון 51, גבעתיים
עו"ד אביב סמוכה
טלפון: 054-4498757
פקס: 153-544499757
a@samocha.net
עו"ד אלי סמוכה
טלפון: 052-2560484
03-5751515 :פקס
e@samocha.net
עו"ד יובל סמוכה
טלפון: 03-6054477
03-5751515 :פקס
y@samocha.net